Beschrijving
Ingredienten
• 600 gram tongschar filet, in stukken
• 300 gram pompoen
• 50 gram gepelde garnalen
• 500 gram mosselen
• 1 prei
• 1 wortel
• 1 takje selderij
• 125 gram champignons
• 200 ml room
• 100 gram geraspte kaas
• 400 ml visfond
• 100 ml witte wijn
• 1 eetlepel maïzena
• 1 eetlepel boter
• Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de pompoen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de wortel en champignons in plakjes en de selderij fijn. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visfond. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.
Spoel de mosselen en doe ze in een pan. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
Voeg de room toe aan de groenten. Los het maïzena op in wat water en bind er de saus mee. Breng nog op smaak met peper en zout. Leg een flinke lepel met groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.
Gratineer de vispannetjes 15 tot 20 minuten in de oven, leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Garneer met de garnalen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Beschrijving
Ingredienten
• 600 gram tongschar filet, in stukken
• 300 gram pompoen
• 50 gram gepelde garnalen
• 500 gram mosselen
• 1 prei
• 1 wortel
• 1 takje selderij
• 125 gram champignons
• 200 ml room
• 100 gram geraspte kaas
• 400 ml visfond
• 100 ml witte wijn
• 1 eetlepel maïzena
• 1 eetlepel boter
• Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de pompoen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de wortel en champignons in plakjes en de selderij fijn. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visfond. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.
Spoel de mosselen en doe ze in een pan. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
Voeg de room toe aan de groenten. Los het maïzena op in wat water en bind er de saus mee. Breng nog op smaak met peper en zout. Leg een flinke lepel met groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.
Gratineer de vispannetjes 15 tot 20 minuten in de oven, leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Garneer met de garnalen.