Logo_Ambachtsheerlijkheid

Vissen in Ambachtsheerlijkheid

Raymond de Kunder en Jaco Steketee zijn de viswinkel “Ambachtsheerlijkheid” begonnen in het centrum van Yerseke.
Dit was een voormalige slagerswinkel om die ze tot vis- en broodjeszaak hebben verbouwd
De zaak dankt de naam aan hun eigen visserij in de Ambachtsheerlijkheid Schore/Vlake.

“Een ambachtsheerlijkheid of kortweg ambacht was de kleinste bestuurseenheid op het platteland. De leenheren gaven dan heerlijkheden van een ambachtsheer in leen uit.”

In de ambachtsheerlijkheid vangen ze hun eigen paling en roken deze op ambachtelijke wijze volgens oud familierecept. Naast paling wordt er in het seizoen ook Oosterschelde kreeft gevangen. 

In de winkel zijn alle ambachtelijk gemaakte soepen, salades, sauzen en meer te verkrijgen en wordt er kibbeling gebakken van echte kabeljauw

Ook is het mogelijk om catering te bestellen via de winkel, denk hierbij aan hapjes-schotels en vissalades. Ook is het mogelijk om catering geheel op maat te laten verzorgen. De lekkerste ambachtelijk gemaakte gerechten worden dan op een luxe wijze gepresenteerd.