Logo_Ambachtsheerlijkheid

Pikante kabeljauw met wilde rijst

Ingredients

Directions

Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet van 150 gram
400 gram witte & wilde rijst
2 eetlepels (olijf)olie
1 tot 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
2 uien, gesnipperd
3 cm verse gemberwortel, geraspt
1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
250 ml volle yoghurt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
1 limoen, in partjes
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg
de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de
koriander erover en garneer met limoenpartjes.

Serveertip!
Lekker met chilisaus! Verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.